Schaflager

door Karel

schaflager aug 44Op 26 aug 44 schrijft Ad Verhulst: “7.00 ’s morgens overhaast vertrek naar tentenkamp en
Schaflager.

en op 30 aug 44: “Dagelijks 20 a 30 dysenteriegevallen naar het Krankenrevier“.
Wegens overbevolking van het kamp werd hij met zijn kampgenoten voor 3 1/2 week in een tentenkamp op het terrein van het “schaflager” ondergebracht. Uitvoerig beschrijft hij hoe zijn kampgenoten de primitieve omstandigheden met weinig afleiding ondergaan.

De illustratie is van Jan van Doorn. Meer over Jan van Doorn in zijn oorlogsperiode is te vinden in een monografie door leo Ewalds met als titel ‘Jan P.C. van Doorn ”Van mijn grafiek houd ik toch het meest”’. Een curriculum vitae is te vinden op Jan van Doorn

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht

Geef een nieuwe reactie