Guus Valten

door Karel

In het kamp waren vele orkesten samengesteld uit medekrijgsgevangen die al dan niet regelmatig optraden. Er worden optredens genoemd van verschillende Franse orkesten, een Russisch orkest, en symfonieorkest en ook het orkest Guus Valten.
Op 14 maart 1945 trad het septet Guus Valten op na een lange periode niet gespeeld te hebben. Met een geĆÆmproviseerd diner moesten de orkestleden in de stemming gebracht worden.

Reacties:

In het dagboek van mijn vader, was krijgsgevangene in het zelfde stalag als Guis Valten, wordt zijn concert met zijn Jazz Symfonieorkest omschreven. Een groot succes. Hierbij een gedeelte uit het dagboek van mijn vader,
“” Zaterdag 7 oktober.
Het was vandaag het eerste optreden van Guus Valten met zijn jazz en symfonie-jazzorkest. Voor het concert was een geweldige belangstelling van het hele kamp zodat er vijf uitvoeringen gegeven zijn. Donderdagavond, vrijdagmiddag en avond en zaterdagmorgen en avond. Voor zover ik het kan beoordelen spelen ze goed, alleen ik hoor liever andere muziek. Het symfonieorkest bestaat uit Engelsen en Hollanders, zodat
ze ook nog in het Empire zullen optreden. De belangstelling was zeer internationaal, alle nationaliteiten waren vertegenwoordigd en die zijn de laatste tijd uitgebreid met Amerikanen, Roemenen, Bulgaren en Slowaken. Ook veel Polen zijn erbij gekomen want in de gebieden die door de Russen of de Amerikanen bezet worden zijn de kampen geĆ«vacueerd. “”

Reactie van aghuden op 19 maart 2019

Geef een nieuwe reactie